De producten worden met liefde en kritisch oog in elkaar gezet. Tijdens en na het proces wordt er gecontroleerd op stevigheid en veiligheid. Controleer de veiligheid altijd voor gebruik. Bij twijfel adviseren wij om het product niet meer te gebruiken. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor het naleven van de veilighiedsvoorschriften. Puzeluut is niet aansprakelijk voor het gebruik van de producten. 

Materiaalgebruik en onderhoud
Voor de meeste gehaakte producten wordt er gebruik gemaakt van 100% katoen. De houten kralen en bijtringen zijn gemaakt van onbehandeld of met gifvrije verf beschilderd beukenhout. Alle kralen en bijtringen zijn 100% BPA-, ftalaten- en gifvrij. De gehaakte producten kunnen gewassen worden op 30 graden. Let wel op dat producten waar houten kralen, clips of ringen zijn gebruikt niet in het wasmachine kunnen. Deze kunnen afgedaan worden met een vochtige doek. Verwijder bij de babyslofjes altijd eerst de leren veter voordat deze in de wasmachine gaan. 

De tripp trapp kussens worden gemaakt van Oekotex katoen. De kussens kunnen op 30 graden gewassen worden op een zo laag mogelijk toerental. Het katoen is gecoat en moet mogelijk herhaald worden na een aantal keer wassen. 

De babynestjes worden gemaakt van wafel katoen en oekotex katoen en zijn gevoerd met fiberfilling. Het babynestje bevat een uitneembaar matrasje zodat niet het volledige nestje in de was moet als het vies is. Het nestje kan op 30 graden gewassen worden op een zo laag mogelijk toerental. 

De producten mogen niet in de droger. 

Speenkoorden
Een speenkoord is geen speelgoed en is bedoeld om een speen niet kwijt te raken. Geef een speenkoord dan ook niet mee naar bed. Bevestig de clip alleen aan kleding. Gebruik een speenkoord alleen onder toezicht van een volwassene. Een speenkoord is niet bedoeld om op te bijten. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed vastzitten. De speenkoorden worden gemaakt volgens de Europese wetgiving NEN-norm 12586.

Speendoekjes
Een speendoekje is geen speelgoed maar een hulpmiddel om de speen niet kwijt te raken. Het is niet geschikt als spuugdoekje om melk of etenresten van het gezicht te vegen. Gebruik een speendoekje niet bij een pasgeboren baby. Controleer regelmatig of alle onderdelen nog goed vastzitten. 

Sambadieren
Voor de sambadieren wordt er gebruik gemaakt van CE gecertificeerde  sambaballen. De sambaballen zijn gemaakt van onbewerkt hout. De sambaballen zijn echter niet bedoeld als bijtspeelgoed. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed vastzitten. 

Bijtringen
Een bijtring mag alleen gebruikt worden onder toezicht van een volwassene, geef een bijtring dan ook niet mee naar bed. Wanneer uw kindje al tandjes heeft dient een bijtring niet meer gebruikt te worden. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed vastzitten.

Rammelaars
Een rammelaar is geschikt als speelgoed. Een rammelaar mag alleen gebruikt worden onder toezicht van een volwassene, geef een rammelaar dan ook niet mee naar bed. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed vastzitten. Als er veiligheidsoogjes zijn gebruikt, controleer deze dan ook regelmatig of ze nog goed vast zitten. Veiligheidsoogjes worden niet geadviseerd bij kinderen onder 3 jaar. 

Wagenspanners en -hangers
Een wagenspanner of -hanger is een mooie accessoire voor aan de kinderwagen of maxi cosi maar is geen speelgoed. Zorg ervoor dat de spanner of hanger op een veilige hoogte hangt. Een spanner of hanger mag alleen gebruikt worden onder toezicht van een volwassene, haal deze ook weg als de je baby alleen in de wagen/maxi cosi is of ligt te slapen. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed vastzitten. Als er veiligheidsoogjes zijn gebruikt, controleer deze dan ook regelmatig of ze nog goed vast zitten. Veiligheidsoogjes worden niet geadviseerd bij kinderen onder 3 jaar. 

Knuffels
Zachte knuffels geven een baby het gevoel van veiligheid en geborgenheid. Een knuffel kan gebruikt worden onder toezicht van een volwassene. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed vast zitten. Als er veiligheidsoogjes zijn gebruikt, controleer deze dan ook regelmatig of ze nog goed vast zitten. Veiligheidsoogjes worden niet geadviseerd bij kinderen onder 3 jaar. 

Baby-/kinderkamerdecoratie
Zoals de naam al zegt is het bedoeld als decoratie en niet om mee te spelen. De ouder/verzorger is zelf verantwoordelijk voor veilig ophangen/wegzetten van de artikelen. 

Muziekmobielen
Een muziekmobiel is bedoeld als decoratie en niet als speelgoed. Zorg er dan ook voor dat de mobiel buiten bereik is van de baby. De mobiel mag alleen bedient worden door een volwassene. 

Babynestjes
Een babynestje mag alleen gebruikt worden onder toeziend oog van een volwassene. Gebruik een babynestje nooit als bedje `s nachts. Leg de voetjes altijd aan de kant van de touwtjes. Leg een babynestje altijd op een vlakke ondergrond. Controleer voor gebruik altijd of alle onderdelen nog goed vastzitten. 

Puzeluut kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken m.b.t. het gebruik van onze producten. Als ouder/verzorger bent u zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van uw kind. Laat uw baby nooit alleen met deze producten. Gebruik is geheel op eigen risico.

De verantwoordelijkheid voor het in acht nemen en nastreven van de veiligheidsvoorschriften ligt bij de eindgebruiker(s). 

© 2021 - 2023 Puzeluut | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel